4 & 5. 10 ~ Pomóż w sadzeniu krzewów na Wysepce

Fundacja Centrum i Rada Dzielnicy Wrzeszcz Górny zapraszają mieszkańców na wspólne zazielenianie Wysepki, czyli skweru przy siedzibie Rady Dzielnicy.

Bogna Olejarz, Iza Pydo i Grzegorz Łużecki – młodzi miłośnicy ekologicznych rozwiązań dla miasta proponują ekonomiczne działania: zazielenić skwer od strony ul. Lendziona, posadzić pnącza, a na pergolach umieścić wiatraczki.  Wiosną i latem prowadzili warsztaty z ogrodnictwa miejskiego i majsterkowania. W piątek, 5 października, w godz. 11-15 – finał projektu, czyli wspólne sadzenie roślin, zakończone ciepłym posiłkiem. Akcję w czwartek, 4 października poprzedzą roboty ziemne i porządkowe (godz. 17-20). Będzie też wykład autorek i autora warsztatów o projekcie, ogrodnictwie miejskim i energii odnawialnej. więcej: http://www.wrzeszcz.info.pl/page.php?id=2980